понедельник, 23 декабря 2013 г.

Здорове харчування - здорова дитина.

Довіряти поглядам дитини, її інстинктам надзвичайно важливо, особливо стосовно питань здорового харчування.

   Здорове дитя в сім'ї, є мабуть, найважливішим для батьків. Але здоров'я дітей - це не товар, який можна купити в аптеці. І навіть не знання про особливості дитячого організму і дитячих хвороб. Здоров'я дитини, в першу чергу, ґрунтується на витримці його батьків і бажанні зрозуміти дитину. Довіряти поглядам дитини, її інстинктам надзвичайно важливо, особливо стосовно питань здорового харчування.

    У харчуванні дитяти основний пріоритет необхідно приділяти природним продуктам, які приготувала для нас природа. Як би принадно не виглядали барвисті коробочки, не варто забувати про те, що харчування дітей повинне  бути натуральним. Адже чим менший процес хімічної і фізичної обробки пройшли продукти харчування, тим більшу цінність вони мають. Особливо це стосується вітамінів. Для максимального збереження корисних властивостей продуктів намагайтеся піддавати їх мінімально можливій термічній обробці. Зазвичай продукти дитині варять на пару.

   Здорове харчування швидко зростаючого організму немислиме без Са (кальцію). Міцність кісток протягом життя людини прямо залежить від кількості Са, яку вона отримала в дитячому віці. До того ж Са забезпечує процеси згортання крові, м'язового скорочення, у тому числі скорочення серцевого м'яза. Маленькі діти при дефіцті Са можуть захворіти рахітом. Тому здоровою дитина може стати, лише якщо вона з їжею отримує достатню кількість Са. Традиційними джерелами Са є молочні продукти (молоко, сир), тому батьки неодмінно повинні включати їх у раціон своєї дитини.


Комментариев нет:

Отправить комментарий